Skip to main content

Németország a közelmúltban jelentős mérföldkövet ért el a villamosítás terén, hivatalosan is 1 millió teljesen elektromos autó közlekedik az utakon az ország területén.

A Német Gazdaságkutató Intézet (DIW) szerint az 1.000.000 BEV-t decemberben érték el, és főként az adójóváírás miatt sikerült ilyen mértékben értékesíteni a járműveket.

A 2013 januárja óta az országban összesen 2,2 millió plug-in autó (PHEV + BEV) került forgalomba. A volumen viszont csak az elmúlt években gyorsult fel igazán, a helyben gyártott modellek (mint például a Volkswagen MEB-alapú termékcsaládja) piacra dobásával és a támogatások bevezetésével.

Volkswagen ID széria

Volkswagen ID széria

A német kormány azt tűzte ki célul, hogy 2030-ra 15 millió elektromos autó kerüljön az utakra. Az alapszámítás szerint havonta 145.000 új BEV-t kellene eladni a cél eléréséhez, míg a mindenkori rekord jelenleg valamivel több, mint 104.000 darab egy hónapban.

2023 elejével viszont az új PHEV-k támogatása megszűnt, míg az új BEV-ek támogatása csökkent, 4500 euróra. Ez azt jelenti, hogy 2023 eleje inkább az értékesítés lassulását hozhatja. A szakértők viszont kiemelték, hogy az új járművek megjelenése még erősíthet a piacon.

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com

Így profitálj az elektromos autók terjedéséből,
Osztrák állami garanciával!
Vegye fel velünk a kapcsolatot →

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.