Skip to main content

A NIO negyedéves bejelentése után sokak számára úgy tűnhet, hogy a vállalat nem hozza azt a várt eredményt, melyre annyira vártunk. Viszont az elemzők többsége egyet ért abban, hogy a NIO a jövőben akár az új Tesla is lehet a részvénypiacon.

A kínai piac igen volatilissá vált az elmúlt időszakban. Az Ukrajnában zajló háború, az új Covid korlátozások és az ellátási láncokban megjelenő problémák miatt a legtöbb márka negyedéves jelentése alulmúlta az várakozásokat. A NIO ennek ellenére 25%-os növekedést ért el, viszont így is a márka részvényei 5%-kal estek a tőzsdén. De ez csak ideiglenes állapot.

Miért is érdemes tartani a NIO részvényeit?

Az e-mobility piacot jelenleg a Tesla és a BYD uralja, viszont ez a szektor hatalmas potenciált rejt magában. Az első negyedéves korlátozások előtt a NIO 122%-os bevételnövekedést ért el és még a járvány ellenére is 25%-os növekedéssel zárt. A covid zárás előtti növekedési ráta jóval magasabb volt, mint a Tesláé.

A vállalat innovatív, ez kétségtelen. A NIO egyedülálló akkumulátor csere megoldása páratlan a piacon, olyannyira, hogy már Európában is megjelent. Technológiában a márka járművei nemhogy versenyképesek, de sok szemszögből a többi márka fölé is emelkednek.

NIO EC6

NIO EC6

Összességében a NIO számára egyetlen nehézség van: a járványhelyzet. Kínában úgy tűnik, csak később kezdődik meg a korlátozások feloldása, viszont ha ez megtörténik, akkor a NIO teljes gőzzel száguldhat majd előre. A jelenlegi prognózisok szerint a részvények értéke akár a 80 dollárt is elérheti, de a legtöbben így is minimum 30 USD-t jósolnak.

Képek és információk forrása:
www.seekingalpha.com
www.notebookcheck.net
www.portfolife.hu

Így profitálj az elektromos autók terjedéséből,
Osztrák állami garanciával! 
Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.