Skip to main content

Szeptemberben a hálózatról tölthető elektromos autók globális értékesítése majdnem elérte az 1,3 millió darabot, ami a valaha volt legmagasabb eredmény.

Az  EV-Volumes adatai szerint szeptemberben világszerte 1.3 millió új elektromos autót regisztráltak, 23 százalékkal többet, mint egy évvel ezelőtt.

Idén eddig több, mint 9,4 millió plug-in elektromos autót regisztráltak világszerte, ami a szakértők becslése szerint a teljes mennyiség mintegy 16 százaléka. Ebből csaknem 6,5 millió tisztán elektromos.

Referenciaként 2022-ben több, mint 10 millió új, elektromos hálózatról tölthető személyautót regisztráltak világszerte. Ez az eredmény 2023-ban jelentősen javulni fog, potenciálisan több, mint 13 millió darabra.

A Tesla Model Y továbbra is a világ legkelendőbb plug-in modellje volt szeptemberben is, több mint 121.000 új regisztrációval. Ezután öt BYD márka található.

Figyelemre méltó, hogy nyolc kínai modell van az első tíz legkeresettebb elektromos jármű között a világon. Ez jól mutatja, milyen nehéz helyzetben vannak az európai és észak-amerikai márkák.

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com

 

Így profitálj az elektromos autók terjedéséből,
Osztrák állami garanciával!
Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

 

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.