Skip to main content

Ahogy a nemzetközi sajtót olvasgattuk, hirtelen megakadt a szemünk egy Porsche-vel kapcsolatos cikken. Mi csak örülünk, hogyha nem csak egy elektromos autókat gyártó cégnek megy jól a dolga. Legyenek minél többen. Úgy néz ki ez a vágyunk teljesül, hiszen kimondottan jó hírek jöttek a Porsche háza tájáról.

A Porsche és az elektromos autózás

Már 4 éve annak, hogy 2015-ben a Porsche bemutatta az első teljesen elektromos autóját, a Mission E-t, másnéven a Taycan-t. Kicsit úgyis is fogalmazhatnánk, hogy ezt az autót szánták a Tesla Model S elsőszámú kihívójának. Ezt a tényt erősíti az, hogy ez az elektromos autó kimondottan impozánsra sikerült. Nem csak a külső megjelenésében. Hiszen a végsebessége meghaladja a 250 kilométer/órát, úgy, hogy 3,5 másodperc alatt gyorsul fel 100 km/órára.

elektromos Porsche

Porsche Mission E

És ha ehhez még azt is hozzátesszük, hogy 500 kilométeres a hatótávolsága, valamint hogy a gyorstöltőknek köszönhetően nagyjából 20 perc elég ahhoz, hogy teljesen feltöltsük, akkor teljesen érthető a rivalizálás.

Tesla

Tesla Model S

A jó hír

A német Automobilewoche információja szerint elég jelentősen módosítani kell ugyanis az idei terveken. Történt ugyanis, hogy olyan erős a kereslet az után az elektromos autó után, hogy a Porsche kénytelen lesz megduplázni (!!!) az előzetesen tervezett gyártásszámot. Konkrétan a 20 ezer modell helyett 40 ezret lesznek kénytelenek gyártani.

Ez azért is érdekes, mert a tavalyi évben Németországban összesen nem adtak el 40 ezer új gyártású elektromos autót. Mi az igazi piaci robbanás, ha nem ez?

Ez remek hír mindazoknak, akik Porsche Mission E-t szeretnének vásárolni, és azoknak is, akik befektetési céllal követik az elektromos autózás világát. Mi magunk elkötelezett hívek vagyunk ebben a témában, és nagyon várunk már egy hasonló bejelentést a BMW-től, és a Volkswagentől is. És akkor egy óriási piaci versengésnek lehetünk a szemtanúi, amely még jobb autókat, árengedményeket, és szárnyaló részvényeket fog eredményezni. Te is olyan izgatott vagy, mint mi?

Képek forrása: 

auto.porsche.cz

www.tesla.com

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.