Skip to main content

A Renault, a Nissan és a Mitsubishi nemrégiben előállt egy 23 milliárd dolláros tervvel, amellyel megháromszorozzák az elektromos járművek közös fejlesztésére irányuló beruházásaikat.

A francia-japán szövetség bejelentette, hogy a következő öt évben több mint 20 milliárd eurót (23 milliárd dollárt) fektetnek be elektromos járművek fejlesztésébe. Ez azon a 10 milliárd eurón felüli összeg, amelyet a szövetség már elköltött a gépek fejlesztésére.

A Renault és szövetségi partnerei 2030-ig több mint 30 új modellt fognak piacra dobni, öt közös platformra támaszkodva. Ezek a platformok várhatóan lefedik a vállalatok által 2030-ig kifejlesztett és piacra dobott elektromos járművek 90%-át.

Renault 5 EV prototípus

Renault 5 EV prototípus

A szövetség négy közös elektromos megoldást fejlesztett ki és részben telepített, köztük a CMF-EV-t, amely olyan autók alapját képezi, mint a Renault Megane E-Tech kompakt autó és a Nissan Ariya kompakt SUV.

Az autógyártók azt remélik, hogy a kompakt elektromos járműveket olyan megfizethető áron tudják majd értékesíteni, mint az azonos méretű benzinmotoros autókat. Ezt közös akkumulátorok, köztük a Nissan által kifejlesztett szilárdtest lítium-ion akkumulátorok és más kulcsfontosságú alkatrészek használatával próbálják elérni. A Tesla után ez lenne az első igai áttörés ár-érték arányban az e-mobilitás világában. 

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.