Quantcast
Új hibriddel támad a Toyota - Elektromos Autózás - E-mobility
Skip to main content

Az elektromos autózásban nincsen megállás. Nincs olyan hét, amikor valamelyik tradicionális, és neves autógyár ne állna elő valamilyen újdonsággal. Ezen a héten a Toyota az, aki meglep minket egy új hibrid elektromos autóval. Nem is raboljuk az időt, nézzük a részleteket!

A Toyota Camry rövid története

A japán autógyár először 1982-ben hozta létre az ilyen névre keresztelt autómodelljét. Ez a járgány a Cressida utódjának lett kikiáltva, amely rendkívül sikeres volt, hiszen az egész világon több, mint 19 millió ilyen autómodellt értékesítettek. Tehát az utódnak nem kis elvárásokat kellett felülmúlnia.

A Toyota azonban valamilyen oknál fogva nem preferálta az utóbbi időben Európát, és természetesen minket, magyarokat sem ezzel az autóval kapcsolatban. Hosszú idő után azonban, most már, hogy megérkezett a nyolcadik generáció, mi is hozzá tudunk jutni. Nézzük meg, hogy mit is tud az új Toyota Camry!

Valóban új ez az autó

Elsőre ami beugorhat az embernek ezzel az autóval kapcsolatban az az, hogy minthogyha már látta volna valahol. Ez nem a véletlen műve, hiszen a Toyota prémium kategóriás márkája a Lexus. A Camry pedig nagyon hasonlít a Lexus ES-re.

A Toyota azt sem titkolja, hogy ezt a modellt szánja a kifutóban lévő Avensis utódjának, bár azért egy ilyen kijelentés után érdekes, hogy ebből a szériából nem terveznek kombi autót készíteni. Elmondásuk szerint erre csak Európában lenne igény, de a Toyota-nak ez nem lenne gazdaságos. Alternatívaként az új Corolla kombit ajánlotta.

Technikailag mindenképpen érdekes megoldás, hogy a 6,5 Ah-sNiMh akkumulátort nem a csomagtérben helyezték el, hanem a hátsó ülések alá került.

Vissza a technikai adatokhoz! Ez a hibrid autó el van látva egy 2,5 literes 4 hengeres benzinmotorral, amely 178 lóerő teljesítményre képes. Ezenfelül pedig egy 120 lóerős, 202 Newtonméteres villanymotorral. Így az összteljesítmény 218 lóerőre jön ki. 8,3 másodperc alatt fel is gyorsul 100 km/órára.

Mit gondolsz, Te vennél egy ilyen autót? Vagy inkább más hibrid autó mozgatja a fantáziádat?

Képek forrása:
www.toyota-europe.com
elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.