Skip to main content

Elmondhatjuk, hogy ma már nem idegen, ha egy márka elektromos hiperautót jelent be. A Porsche, az Aston Martin, a Koenigsegg, de még a Volkswagen is alkotott hipergyors környezetkímélő járművet. A napokban ismét gyarapodott a lista, méghozzá a német tervezésű Elektron Quasar-ral, mely 2300 lóerős lesz az elmondások szerint.

A márka, az Elektron Motors még egy évvel ezelőtt jelentette be az Elektron One érkezését, mely mindenkit lenyűgözött a Genova Motorshow keretein belül kiemelkedő 1000 kilowattos teljesítményével. Ebből a típusból csupán 150 darab készült, és a márka elmondása szerint az új típus is limitált kiadású lesz.

Elektron One

Elektron Quasar

A Quasar a Forma-E járművek mintájára készült, és csaknem 1715 kW (2300 lóerő) teljesítménnyel fog bírni. Gyorsulását négy elektromos motor fogja biztosítani 0-100 km/órára, alig 2 másodperc alatt. Nem titok, hogy a jármű versenypályára készült, mivel Elektron Smart Torque Vectoring System-mel fog rendelkezni, mely a márka sajátos nyomatékrendszere.

Az Elektron Quasar végsebessége akár a 450 km/órát is elérheti, ami nem csak az elektromos járművek közt számít kiemelkedőnek, de még a hagyományos gépek közt is rekordnak minősül.

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com
www.motor1.com

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.