Skip to main content

A Forbes egyik bloggere szerint az elektromos autók még a közeljövőben átveszik az uralmat a piacon dízel társaik felett.

Az alábbi 5 érvet hozta fel állítása bizonyítására:

     1. Kína törvényt állított ki az elektromos autókra.

A törvényt a világ legnagyobb autópiaci országa szabta meg, miszerint mostantól gyártott szériák legalább 10%-a teljesen elektromos hajtású kell, hogy legyen 2019-ben, 20%-a 2025-ben.

     2. Üzemanyag cellák ára csökken

Az új lítium-ionos akkumulátorok 2010-ben 1000 dolláros árat számoltak fel kilowatt óránként. Idén már kevesebb, mint 200 dollár ugyanazon (ha nem jobb) akkumulátor ára kilowattóránként. Elon Musk szerint 2 éven belül ez az ár is felére fog csökkenni.

     3. Az Akkumulátor kapacitása emelkedik.

Az új technológiás akkumulátoroknál már nem áll fent a veszélye, hogy nem tudunk lemenni velük a tengerpartra. Az idén érkező Tesla Model S több mint 335 mérföldet (536 km) tud majd megtenni egy töltéssel. A Tesla 2020-as Roadstere a tervek szerint már 1000 mérföld (1600 km) megtételére is képes lesz a töltések közt.

     4. Nagyobb az akkumulátorok élettartama

A tévhittel ellentétben az akkumulátorokat nem kell majd 3-4 évente cserélni. A lítium-ion akkumulátorok minimum élettartama 5 év körül becsülhető, a hibrid kocsikban pedig körülbelül 10 évig is használni lehet egyetlen akkumulátort. A Tesla model S akkumulátora a legfrissebb tesztek szerint 270.000 kilométer után még mindig 90%-os kapacitással bír.

     5. Az elektromos autók megbízhatóbbak

Bár az elektromos autók ma még elég nagy áron futnak, senki se gondol bele abba, hogy a későbbiekben mennyivel kevesebbet kell rákölteni egy hagyományos dízel autó költségeihez képest. Nincs olajcsere, a tankoláshoz képest a töltés jelentősen olcsóbb és nincsenek olyan problémás alkatrészek (mint például váltó), melynek cseréje megterhelné pénztárcánkat.

Információ forrása: https://insideevs.com/electric-vehicles-kill-gas-car/

Képek forrása: 

money.cnn.com

www.pexels.com

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.