Skip to main content

Júniusban tovább nőtt a hálózatról tölthető elektromos autók eladása Kínában, elérve a valaha volt második legmagasabb havi mennyiséget és 50%-os piaci részesedést. 

Az adatok szerint Kínában júniusban 875.000 új plug-in autót regisztráltak. Ez körülbelül 23%-kal több, mint egy évvel ezelőtt.

A növekedés elsősorban a plug-in hibridekből származik. A teljesen elektromos autók regisztrációja júniusban mindössze 1%-kal nőtt az előző év azonos időszakához képest, nagyjából 482.000 darabra

Ugyanakkor a PHEV-k száma éves szinten 70%-kal, mintegy 393.000-re nőtt. Ha ez a tendencia így folytatódik, akkor a PHEV-k az év második felében legyőzik a tisztán elektromos járműveket a piacon. 

BYD Song

BYD Song

Az év első hat hónapjában több, mint 4,2 millió új plug-in elektromos autót regisztráltak Kínában, ami 31%-os növekedés éves szinten. Ez a teljes autópiac mintegy 43%-a. Referenciaként 2023-ban 8 millió új, plug-in elektromos autót regisztráltak Kínában, ami a teljes globális mennyiség mintegy 37%-a.

Az év erős kezdetét tekintve 2024-nek még jobbnak kell lennie. Az elemzők arra számítanak, hogy 2024-ben a plug-in-eladások teljes éves száma eléri a 10 milliót.

Júniusban a három legnépszerűbb plug-in autó a BYD Song, a Tesla Model Y és a BYD Qin Plus volt.

A Tesla Model 3 a 9. helyre került vissza, de a listán továbbra is a kínai modellek dominálnak. A Tesla Model Y továbbra is az első számú teljesen elektromos modell.

A 3 legkeresettebb plug-in jármű júniusban:

  1. BYD Song: 52.000 értékesítés
  2. Tesla Model Y: 44.000 értékesítés
  3. BYD Qin Plus: 38.000 értékesítés

A BYD továbbra is uralja a kínai plug-in piacot, 30,8%-os részesedéssel a plug-in autók szegmensében és ez valószínűleg nem fog megváltozni az év végére. 

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com

Így profitálj az elektromos autók terjedéséből,
Osztrák állami garanciával!
Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

 

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.