Skip to main content

A Tesla négy elektromosautó-gyárat üzemeltet szerte a világon; Kaliforniában, Kínában, Texasban és Németországban. Ezek közül a Tesla Giga Shanghai lett a cég legnagyobb gyára, mivel a teljes gyártási volumen 50%-a itt található.

A sanghaji gyár az elmúlt néhány évben az összes Tesla elektromos autó több, mint felét gyártotta.

2024 első negyedévében a Tesla 433.000 elektromos autót gyártott világszerte, melyből a Giga Shanghai mennyisége 220.000 volt. Ez a globális eredmény 51%-a.

2022 második negyedévében, mikor a cég rengeteg problémával szembesült Kína területén, akkor is 43%-os részesedése volt a gyárnak a teljes volumenben. 

Mindez jelzi a Tesla Giga Shanghai valódi értékét, mely a Model 3 és Model Y modelleket gyártja a kínai piacra és exportra. 

Tesla Model Y

Tesla Model Y

A gyár építése 2019 januárjában kezdődött, és olyan ütemben és léptékben haladt, amilyenre az elektromos járműiparban még nem volt példa. A Made-in-China (MIC) Model 3 első vásárlói kiszállítására 2019. december 30-án került sor, egy éven belül. Ezt követően a gyárat kibővítették a Model Y gyártásával, amely 2021. január 18-án jelent meg a piacon.

A Tesla 2023. negyedik negyedévi jelentésében szereplő hivatalos adatok szerint a Giga Shanghai a világ legnagyobb elektromosautó-gyára, mely gyártási kapacitása meghaladja a 950.000 darabot éves szinten. A kumulált termelés 2024 első negyedévének végéig körülbelül 2,5 millió darabot tett ki.

A Tesla teljes elektromos autó-gyártása ezzel elérte a 6 millió darabot.

A Tesla Giga Shanghai pozíciója nagyon erős maradhat a következő néhány évben, mivel a németországi gyár nem bővül olyan gyorsan, míg az új texasi gyár a jelek szerint inkább a Cybertruck felfutására koncentrál.

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com

Így profitálj az elektromos autók terjedéséből,
Osztrák állami garanciával!
Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

 

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.