Skip to main content

Az amerikai Consumer Reports a Tesla Model Y-t már most a 2024-es év legjobb elektromos autójának nyilvánította.

2023-ban a Tesla Model Y a világ legkelendőbb autója lett, nemcsak az elektromos járművek piacán, hanem a teljes globális autópiacon. Most, 2024-ben mindenki számára nagy kérdés, hogy a modell képes lesz-e folytatni sikerszériáját, vagy végre megtörik a Tesla uralma a rivális BYD miatt. 

A tavalyi évben a Model Y-ból több, mint 1,2 millió darabot értékesítettek globálisan, megelőzve minden más EV-t a piacon. Az idei évben viszont a Tesla több új Model változattal is készül. Megjelenik a felújított Model 3, mely sokak szerint lehet, hogy szorosan követni fogja a Model Y példáját. 

Az amerikai akkumulátoros crossover sikerének egyik fő mozgatórugója a Tesla által az elmúlt 12 hónap során alkalmazott ismételt árcsökkentések, valamint a vállalat megbízható és versenyképes elektromos járműgyártóként szerzett hírneve volt.

Tesla Model Y

Tesla Model Y

Kínában több, mint 456.000 Model Y kelt el 2023-ban, ami 45%-os növekedés 2022-höz képest. Európában a Model Y több, mint 255 000 példányban kelt el tavaly, megelőzve olyan népautókat is a piacon, mint például a Dacia Sandero.

A Consumer Reports a közúti tesztek teljesítménye, a megbízhatóság, a tulajdonosok elégedettsége és a biztonság alapján választja ki a legjobb járműveket. 

Érdekesség, hogy az idei évet nézve a Consumer Reports csak egy tisztán elektromos autót választott az „Év legjobb autója” díjnak, de idén több konnektorról tölthető hibrid is befutott. 

A fogyasztók úgy tűnik, hogy már csak e-mobilitásban látják a jövőt. 

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com

Így profitálj az elektromos autók terjedéséből,
Osztrák állami garanciával!
Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

 

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.