Skip to main content

Decemberben a Tesla jelentősen növelte teljes nagykereskedelmi kiszállítását Kínában, és a jövőben valószínűleg továbbra is erre a piacra fog fókuszálni. 

Úgy tűnik, hogy a Tesla sanghaji gyára ismét felpörgette az elektromos autók gyártását, ezzel továbbra is a cég legnagyobb elektromos autógyára marad a mennyiséget tekintve.

A Model 3/Model Y teljes nagykereskedelmi kiszállítása a múlt hónapban 94.000 darabot tett ki, ami 69%-kal több, mint egy évvel ezelőtt, és a legjobb havi eredmény 2023-ban.

Csak 2022 novembere volt jobb 100.000 darabbal, ami azt jelzi, hogy az üzem jelenleg nagyon elfoglalt, miután a jelentősen továbbfejlesztett Model 3  és a kissé frissített Tesla Model Y Kínában megjelent a piacon.

2023 negyedik negyedévében a Tesla nagykereskedelmi kiszállításai 250.000 darabot tettek ki, ami 9%-kal több, mint egy évvel ezelőtt, és minden idők legjobb negyedéve. A teljes évet tekintve a nagykereskedelmi értékesítés majdnem elérte a 950.000 darabot, ami 33%-kal több, mint egy évvel ezelőtt, és a valaha volt legjobb év.

Érdemes megjegyezni, hogy a sanghaji gyár volt a felelős a Tesla teljes szállításának több, mint feléért világszerte. A teljes globális értékesítés 2023-ban 1.8 millió darab volt. 

A Tesla számára mérvadó a kínai gyártósor, tekintve, hogy ebben az országban kell felvennie a versenyt a legnagyobb riválisával, a BYD-vel. A két cég szinte fej-fej mellett halad a piacon, viszont az olcsóbb elektromos járművek miatt a BYD tűnik a dominánsabb félnek. 

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com

 

Így profitálj az elektromos autók terjedéséből,
Osztrák állami garanciával!
Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

 

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.