Skip to main content

Véget értek az évekig tartó találgatások és pletykák a Tesla Cybertruck teljesítményét illetően, mivel „hivatalosan is” elkezdődött a jármű kiszállítása és megérkeztek az első valós adatok.  

A Cybertruck-ból egyelőre alig 50 darabot szállítottak ki, így a sok ezer megrendelőnek még várnia kell a jövő évig, vagy akár 2025-ig is.

A jármű 845 lóerős maximális kombinált teljesítményt nyújt az úgynevezett Beast módban és egy teszt alapján gyorsabban tud gyorsulni, mint egy Porsche 911, miközben vontat egy Porsche 911-et.

A cég weboldalán jelenleg három változatban létezik a jármű:

  1. Hátsókerék-hajtás, 400 kilométer hatótáv, 0-100 km/órás idő: 6,5 másodperc
  2. Összkerékhajtás, 550 kilométer hatótáv,  0-100 km/órás idő: 4,1 másodperc
  3. Cyberbeast, amely akár 500 kilométert is képes megtenni teljes feltöltéssel (becslések szerint), és 2,6 másodperc alatt éri el a 100 km/óra sebességet

A kis-teherautót a Tesla által tervezett rozsdamentes acélötvözet borítja, ami Elon Musk szerint korábban nem létezett. Korrózióálló, nem kell festeni, és nagyobb torziós merevséget ad a Cybertruck-nak, mint ami egy McLaren P1-nek van.

elektromos autózás, PNGN, sales alapú webfejlesztés

Tesla Cybertruck

Az alapmodell ára a becslések szerint 60.990 dollártól kezdődik, míg az összkerékhajtású modell 79.990 dollárba fog kerülni, amikor jövőre leszállítják. A Cyberbeast becsült piaca ára 100.000 dollár körül alakul. 

2019-ben az alapmodell ára 40.000 dollár volt Elon Musk bejelentése szerint, így most ez az egyik legfőbb indok, hogy sokan úgy vélik, hogy a Tesla átvertek őket a Cybertruck-kal. Viszont hozzá kell tenni, hogy 4 év alatt igen sok minden változott a piacon, és nem lehet mellőzni a hatalmas inflációt, mely kollektívan érintette az e-autó piacot. 

Kíváncsian várjuk az első tesztek hivatalos eredményeit  Cybertruck-kal kapcsolatban, és hogy valóban olyan nagyszerű-e, mint ahogy azt a tesla szerette volna. 

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com

Így profitálj az elektromos autók terjedéséből,
Osztrák állami garanciával!
Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

 

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.