Skip to main content

A Toyota vezető tudósa elismerte, hogy a cég már tervezi a nem elektromos modellek gyártásának beszüntetését Amerikában.

A márka elektromos járművek terén elért eredményei nem voltak túl jók eddig, viszont az idei év már jobb számokat mutat. Három elektromos járműve az Egyesült Államokban hatótávolságban, töltési időben és általános technológiában meglehetősen felülmúlja az egyesült államokbeli, dél-koreai és európai versenytársakat.

Az év közepére a plug-in járművek a Toyota teljes egyesült államokbeli értékesítésének 38%-át tették ki.  Az év első felében a cég 454.000 plug-in járművet értékesített, ami 68%-os növekedést jelent 2023 azonos időszakához képest.

Csak az első negyedévben a Toyota 177.000 villamosított járművet adott el, ami 76%-os növekedést jelent. A legjobb elektromos modelljeik, mint például a RAV4 Hybrid és a Prius Prime iránti kereslet jelentősen megnőtt, a RAV4 Hybrid eladásai pedig csaknem megháromszorozódnak.

Toyota Rav4

Toyota Rav4

A Toyota úttörő szerepet játszott a hibrid technológiában. Szeptemberben az Egyesült Államokban eladott eladásainak csaknem fele már elektromos jármű vagy hibrid volt. A cég valószínűleg ezt az utat folytatja, és a jövőben több PHEV járművet is piacra fog dobni. 

A cég tisztviselői szerint a végső terv egy teljesen hibrid vagy elektromos jövő Amerikában. Ugyanakkor az autógyártó kijelentette, hogy nem fog felhagyni a hidrogénhajtású járművek gyártásával.

A tény, hogy a világ legnagyobb autógyártója elismerte, hogy a hagyományos járműveknek nincs már jövője hatalmas dolog. A közeljövőben az Egyesült Államokban minden eladott Toyota vagy hibrid, vagy elektromos vagy esetleg hidrogénmotoros autó lesz.

Ez sokat mond arról, hogy merre is tart a piac.

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com
www.pressroom.toyota.com

Így profitálj az elektromos autók terjedéséből,
Osztrák állami garanciával!
Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

 

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.