Skip to main content

A Toyota Motor North America – mely magába foglalja a Toyota és a Lexus márkákat – jármű eladásai az Egyesült Államokban 2024 első negyedévében éves szinten 20%-kal nőttek.

A japán gyártó a valódi sikert viszont az elektromos járműveinek tulajdonítja, melynek kínálata a közelmúltban 27 modellre bővült.

Az első negyedévben a teljes xEV-eladások új rekordot, 206.000 járművet tettek ki, ami 74%-os növekedés éves szinten. Ez a csoport teljes volumenének 36,6%-a. Meg kell említeni, hogy ebbe a kategóriába bele tartoznak a sima hibrid járművek és a plug-in autók is egyaránt. 

Elektromos járművek (xEV) értékesítése 2024 első negyedévében:

  • Toyota xEV: 177.778 darab (76%-os növekedés) 
  • Lexus xEV: 29.072 darab (61%-os növekedés) 
  • Összes xEV: 206.850 darab (74%-os növekedés) 

Toyota bZ4X

2024 első negyedévében a Toyota csoport 17.832 konnektoros elektromos autót (BEV és PHEV) adott el, ami csaknem 94%-os növekedés az előző év azonos időszakához képest. A teljes volumenből való részesedés 3,2%-ra javult az egy évvel ezelőtti 2%-ról.

Referenciaként 2023-ban a csoport 54.000 plug-in elektromos járművet adott el az Egyesült Államokban, ami a teljes mennyiség körülbelül 2,4%-a volt. 

A modellek tekintetében az első negyedévben a konnektorról tölthető hibrid RAV4 Prime volt a legkelendőbb jármű, ezt követte az új Toyota Prius Prime, majd a teljesen elektromos Toyota bZ4X.

A Toyota a világ egyik legnagyobb autómárkája, viszont még rengeteget kell fejlődnie az elektromos autózás terén, hogy be tudja érni versenytársait a plug-in járművek értékesítésében. 

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com

Így profitálj az elektromos autók terjedéséből,
Osztrák állami garanciával!
Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

 

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.