Skip to main content

A legtöbb márka már bejelentette, mikortól is fog teljes mértékben átállni az elektromos autók kizárólagos fejlesztésére. A híres Bentley a napokban csatlakozott ezen márkák sorához, és bejelentette, hogy nemsokára leállítja híres W12-es motorjának gyártását.

Az utolsó 12 hengeres Bentley 2024 áprilisában készül el, és egyedül a plug-in hibrid opciók maradnak meg a márka kínálatában. A W12 2003-ban debütált, és csaknem 100.000 darab készült belőle.

A Bentley 2,5 milliárd fontot fektet be, hogy a következő évtizedben elektromossá alakítsa teljes termékcsaládját. A brit márka első teljesen elektromos autója 2025-ben fog megjelenni a tervek szerint, és várhatóan egy luxuskupé lesz.

A Bentley vezérigazgatója, Adrian Hallmark szerint a cég első elektromos autója 1400 lóerős lesz és alig 1,5 másodperc alatt gyorsul majd 0-100 km/h-ra, ezzel vetekszik a Rimac legújabb sportjárművével.

A Hallmark szerint a cég több verzióban fogja legyártani a járművet, melyek közt főként teljesítményben és árban lesz különbség. Az árat illetően a márka kijelentette, hogy az elektromos kupé nagyjából 250.000 euróról indulna majd, ezzel az egyik legdrágább széria lesz a Bentley kínálatában.

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com

Így profitálj az elektromos autók terjedéséből,
Osztrák állami garanciával!
Vegye fel velünk a kapcsolatot →

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.