Skip to main content

A BMW Group jelentős bejelentést tett közzé a következő generációs elektromos autói terén, melyeket 2025-ben tervez piacra dobni. A gyártó már egyszer közzétette legújabb terveit az akkumulátortechnológiával kapcsolatban, viszont most egy teljesen új, innovatív megoldást jelentettek be.

A német gyártó hivatalosan is megerősítette a prizmatikus cellákról, a hengeres lítium-ion akkumulátorcellákra való átállást. A vállalat szerint az új cellaformátum lényegesen jobb teljesítményt, alacsonyabb költségeket és kisebb környezetterhelést eredményez a gyártóüzemekben.

A BMW által kalkulált nyereség meglehetősen magas, akár 50%-ot is spórolhatnak az új akkumulátorok gyártása során.

BMW I4

BMW I4

Az új akkumulátor rendszer feszültsége körülbelül 800 V lesz és lehetőséget nyújt majd a legújabb járművek gyorstöltésére, akár 350 kW-os töltőkkel is. A 10%-ról 80%-ra történő töltésnek 30%-kal gyorsabbnak kell lennie az eddigi tesztek alapján.

Egyértelmű, hogy ez a BMW válasza a Tesla és a BYD új akkumulátor rendszereire, melyek szintén hasonló paraméterekkel rendelkeznek. Kérdés az, hogy vajon a többi gyártó is integrál-e hasonló megoldást elektromos járműveinél.

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com

Így profitálj az elektromos autók terjedéséből,
Osztrák állami garanciával!
Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.