Skip to main content

A BYD továbbra is Kína egyik legsikeresebb autógyártója értékesítés szempontjából. A márka főként a keleti  országban értékesíti járműveit, viszont ott szinte minden hónapban megdönti saját eladási rekordját.

A cég hivatalos jelentése szerint augusztusban 173.977 darab BYD plug-in személyautót értékesítettek, ami 188%-kal több, mint egy évvel ezelőtt, és ismételten új havi rekord. Ez csaknem 11.000-rel több, mint júliusban, és nem mellesleg a hatodik egymást követő havi rekord. Említendő, hogy a rekordot az energiakorlátok, az infláció és a Covid-járványok közepette érték el.

A BYD elnöke, Wang Chuanfu szerint a mennyiség várhatóan növekedni fog, és ez év végére elérheti a havi 280.000 egységet.

A múlt hónapban a BYD több mint 91.000 plug-in hibrid (PHEV) autót adott el, ami több, mint háromszorosa az egy évvel ezelőttinek. A siker egyrészt annak is köszönhető, hogy a BYD teljes mértékben megvált a hagyományos járművektől.

BYD HAN

BYD HAN

A BYD értékesítése számokban: (2022.08)

  • BEV: 82.678 (172%-os növekedés éves szinten)
  • PHEV: 91.299 (203%-os növekedés éves szinten)
  • Összesen: 173.977 (188%-os növekedés éves szinten)

Export szempontjából a márka csak 5092 járművet szállított ki külföldre, viszont tervben ennek növelése a jövőben, a konkurencia “örömére”.

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com

Így profitálj az elektromos autók terjedéséből,
Osztrák állami garanciával!
Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.