Skip to main content

Bármilyen meglepőnek is hangzik első hallásra, egyre többen közösen képzelik el a jövőt az elektromos autózás világában. Nem az első ilyen hír, amelyről írunk, és vélhetően nem is az utolsó. Nyilván a költséghatékonyság, és az egymás technológiájának az elismerése is szerepet játszik az ilyen kooperációkban.
Az előzmények

Mint azt a bevezetőben is említettük, nem a Daimler-Geely együttműködés lesz az első az elektromos autózás történetében. Elsőként említhetnénk (már csak a nevek miatt is) a Tesla-Mercedes párost, akik egy elektromos Sprinter kisteherautót fognak közösen létrehozni.

Aztán itt van nekünk még a Renault-Nissan-Mitsubishi szövetség is. Ők 2022-re 12 teljesen új elektromos autót ígértek be. Sőt ide vehetjük azt is, hogy Bill Gates 100 millió eurós befektetési alapot hozott létre az európai tiszta energiával foglalkozó vállalatok érdekében. Most pedig a Daimler-Geely készül valami újra.

Mi fog készülni?

Amennyiben nem csalnak az értesüléseink, akkor egy elektromos Smart lesz a kooperáció végeredménye. Mindig izgalmas egy olyan együttműködés, ahol a világ egyik legrégebbi autógyára kezd el együtt tevékenykedni egy globális ambíciókkal rendelkező, fiatalabb vállalattal. Az elektromos Smart ötlete pedig kimondottan érdekes.

Az autókat Kínában fogják gyártani – jelentette be a Geely elnök, Li Shufu és a Daimler vezérigazgató, Dieter Zetsche.

Sőt, azt is elmondták, hogy a jövőben csak elektromos autókban fognak együttműködni, és ráadásul nem csak a kis városi autókban gondolkoznak, hanem egy-két nagyobb modell is szerepel a terveik között.

együttműködés

Daimler – Geely kooperáció

Az elektromos Smart

A városi parkolás megkönnyítéséért létrehozott autó már 1998 óta elérhető. Sokan szeretik, ezért elkerülhetetlen volt, hogy az elektromos autózás behálózza. Érdekesség, hogy 2018-ban 128.802 Smart-ot értékesítettek szerte a világon, amely 4,6 százalékos visszaesést jelent. Ez ugyan csak egy töredékét jelenti a Mercedes 2,4 millió értékesített autójának, de azért kellemetlen. Most ezzel a Geely-vel való együttműködéssel, és a Kínában készülő új Smart-okkal vélhetően ezek a számok sokkal szebbek lesznek 2019-ben.

Te mint gondolsz, sikeres lesz az együttműködés? Illetve lenne még egy dolog, amire nagyon kíváncsiak vagyunk: Melyik cégek fognak legközelebb egymással kooperálni?

Képek és információ forrása: finance.yahoo.com/news
elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.