Skip to main content

A DHL, mely a világ egyik legnagyobb nemzetközi logisztikai és szállítmányozási vállalata bejelentette, hogy a jövőben tervben van teljes flottájának lecserélése, kizárólag tisztán elektromos teherautókra. 

A cég regionális központja Ohióban található, mely nem igen kedvez a cég elektromosítási tervének, tekintve, hogy jelenleg nem igazán megfelelő a töltőinfrastruktúra egy nagyobb elektromos teherautó flotta számára. Amerikában egyértelműen Florida állam áll a legjobban e-mobilitás szempontjából.

A szállítás viszont sok kibocsátással jár, és a cég szánt szándéka, hogy csatlakozzon azon vállalatokhoz, akik 2050-től szinte teljes mértékben megszabadulnak a káros anyagoktól a közlekedésben. 

Jim Monkmeyer, a DHL közlekedési elnöke kifejtette, hogy országos flottájában körülbelül 1500 teherautó van, viszont azt is hozzátette, hogy a DHL-nek már 30.000 könnyű terhelésű elektromos járműve van világszerte.

A DHL megállapította, hogy egy elektromos teherautó körülbelül 50%-kal kevesebb energiát fogyaszt, mint egy dízel, amikor ugyanazt a munkát végezi. Bár tény, hogy hatótávjuk alulmarad a hagyományos járművekkel szemben, mégis a cég úgy látja, hogy a feladatuk elvégzéséhez tökéletesek a járművek, és költségcsökkentés gyanánt is megállják a helyüket. 

A cég westerville-i campusán kiállított teherautó – mely a cég első elektromos teherautója – egy meglehetősen szabványos Volvo VNR  teherautó , amely egy kisebb, négy modulból álló akkumulátorcsomagot tartalmaz. A DHL körülbelül 250 kilométeres hatótávolságot vár el ettől a teherautótól, viszont tervben van egy 400 kilométer hatótávolságú jármű fejlesztése is. 

A vállalat sofőrjei ráadásul nagyra értékelték, hogy ezek a teherautók milyen csendesek, kényelmesek és gyorsak, így szinte nem kérdés, hogy a cég csak ilyen járműveket szeretne flottájában látni a jövőben. Talán a Tesla Semi érkezése fellendíti a többi cég érdeklődését is. 

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com

Így profitálj az elektromos autók terjedéséből,
Osztrák állami garanciával!
Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

 

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.