Skip to main content

Az e-mobilitásban rejlő potenciál hatalmas a befektetők világában. A Tesla részvényei az elmúlt években hihetetlen nagy áremelkedésen mentek keresztül, és a jelek szerint a fiatalok is felfigyeltek a pénzszerzési lehetőségre. 

Az Investor’s Business Day jelentése szerint a mai fiatal befektetők körében a high risk, high reward (magas kockázat, magas nyereség) befektetések a legnépszerűbbek. Ezek közül is a Tesla az, aki a legtöbb “játékost” bevonzotta a piacra. 

A cég részvényei 2017-ben 50 dollár körül mozogtak, míg 2021-ben már az 1200 dolláros értéket is elérték, és a jövőben a szakértők akár 2000 dollárt is jósolnak a vállalatnak. Ha 2017-ben 1000 dollárért vettünk volna Tesla papírt (kerekítve 20 db), akkor annak az értéke 2021-ben elérte volna a 24.420 dollárt. Ez 24-szeres haszon, amire kevesen mondhatják, hogy “egész jó”. 

A Forbes jelentése szerint Charles Schwab bróker 4 millió új ügyfelet regisztrált 2021-ben, melynek több, mint fele 40 év alatti. A Robinhood befektetési alkalmazásnak ma több, mint 15 millió ügyfele van, és az alkalmazás felhasználóinak átlagéletkora mindössze 31 év. 

A tavalyi évben a vállalat nagyjából 900.000 járművet értékesített, és a szakértők elmondása szerint az idei évben meg fogják ugrani az 1+ milliót, ami mindenképp pozitívan fog hatni a részvényekre. Kíváncsian várjuk, meddig megy a Tesla.

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com

 

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.