Skip to main content

A Geely, aki egyaránt a Volvo/Polestar és a Lotus tulajdonosa, bejelentette, hogy növelte részesedését az Aston Martinban.

Kína egyik legnagyobb elektromosautó-gyártója eddig 7,6%-os részesedéssel rendelkezett a cégben, ez a részesedés azonban most 17%-ra emelkedett. A Geely ezzel a harmadik legnagyobb érdekelt fél lett az Aston Martinban,  Lawrence Stroll és a Szaúd-Arábia állami befektetési alap mögött.

A Geely viszont nem csak részesedést szeretne ezzel elérni az Aston Martinban, hanem részt is akar venni a márka életében. Az Aston Martin eddig igen kevés eredményt mutatott fel az e-autózás terén, viszont a kínai vállalat nagyobb behatása fellendítheti a brit márka EV felhozatalát. 

A Geely vezérigazgatója, Eric Li a partnerség legfontosabb elemeiként a „közös technológiai szinergiák és az új növekedési lehetőségek feltárását” említette.

Bár a tervek még nem hivatalosak, mindenki azt várja, hogy az Aston Martin piacra dobja első akkumulátoros autóját. Bár erre még éveket kell várni, az autógyártó megígérte, hogy 2026-ra minden modellje elérhető lesz elektromos hajtáslánccal.

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com

Így profitálj az elektromos autók terjedéséből,
Osztrák állami garanciával!
Vegye fel velünk a kapcsolatot →

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.