Szuperszonikus vonatokon dolgozik a kínai elektromos autómárka

By 2018-11-16 február 5th, 2020 Érdekességek
Az elektromos autóiról híres kínai Geely (Zhejiang Geely Holding Group) más területen is kipróbálja magát. A China Aerospace Science and Industry Corp.-pal (CASIC – kínai légi közlekedéssel foglalkozó tudományos és ipari vállalat) együttműködve szuperszonikus vonatokat fognak közösen fejleszteni.

A stratégiai keretmegállapodás célja, hogy két technológiát kombináljanak. A mágneses leválás a földi súrlódás kiküszöbölése miatt és vákuumcsatornák használata a légellenállások csökkentése érdekében. Ezzel el tudják érni a hiperszonikus közlekedést. A világ nagy sebességű vonatok számára fenntartott vasúthálózatai közül Kína rendelkezik a leghosszabbal. Most azon dolgoznak, hogy saját szuperszonikus közlekedési hálózatuk legyen.

Az állami tulajdonban lévő CASIC, kínai űrszolgáltató szerint azon folynak a munkálatok, hogy egy vonat akár 1000 km-t is meg tudjon tenni óránként, ami viszont félelmetes, hogy tanulmányozzák a technológiát, ami szerint akár a 4000 km/órás sebességet is el lehet érni.

A történet lényege, hogy a Geely és a CASIC összedugják a fejüket és valami nagyon futurisztikust hozzanak létre. Ezzel az együttműködéssel a Daimler csoport nagy tulajdonrészével rendelkező Geely nagyon jó kapcsolatra tett szert, amit a későbbiekben is fel tud használni az alternatív energiájú járműveinél.

A cég tőzsdei elemzéseivel kapcsolatban részletek itt olvashatóak.

Információ és kép forrása: www.reuters.com

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.