Az e-mobilitás világában egyre népszerűbb téma az elektromos motorozás. Több vállalat is belekezdett egy saját e-bike kialakításába, mint például a Harley, vagy a Suzuki. Az elmúlt időszakban megalakult egy új szövetség, a Zero és az Untitled Motorcycles között, mely lehet, hogy megalapozza miként is fog alakulni az elektromos motorok jövője.

A Zero és az Untitled Motorcycles kezei közül került ki az eddigi legígéretesebb elektromos motor, a Zero XP. Az XP-t a 14,4 kWh-s Z-Force Li-ion akkumulátor és egy Z-Force 75-10 motor hajtja. A kerékpár állítólagos teljesítménye 110 lóerő és 200 Nm nyomaték. A kerékpár 95%-os feltöltése alig egyetlen órát vesz igénybe egy 12 kW-os 2. szintű töltőállomás használatával, ráadásul hatótávja 200 km.

Zero XP

Zero XP

A két vállalat hivatalossá tette, hogy több verzió is fog érkezni az XP-ből, és a jelenlegi bejelentett változat az alap verzió. A tervek alapján a motor kialakítása teljes mértékben a sportosságra fog összpontosítani. Ez alapján felmerülhet a kérdés, hogy mikor is kapunk végre egy elektromos motoGP-t.

A Zero XP jelenleg még csak tesztelési fázisban van. A hírek alapján még 2 év, mire kikerül a piacra, viszont nem csodálkoznánk, ha addig még fejlődne is ez a nem mindennapi motor. A nagy e-bike rohamban már csak egy dolog hiányzik: egy Tesla motor!

A jövő zöld! A jövő elektromos!

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com
www.rideapart.com
www.silodrome.com
elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.