A jövő elektromos sportautója: A Rimac C Two

Korábban már beszámoltunk az első nagy teljesítményű hiper elektromos autóról, a Rimac C one-ról, mely sikere után egyértelmű volt a vállalat számára, hogy továbblépjenek az autószéria fejlesztésében. A Rimac C Two-ra keresztelt utód erősebb, gyorsabb, tökéletesebb lett, mint azt bárki gondolta volna. Lássuk, mit tud a jövő elektromos sportkocsija.

Az új Rimac-nél csak egy számított, felülmúlni elődjét, ami már önmagában hatalmas kihívás. A Rimac C One olyan autókkal vette fel a versenyt, mint a Bugatti Veyron, vagy a P1-es McLaren. Mégis a hivatalos információk alapján úgy tűnik, hogy a C Two nem egy olcsó 2.0-s szuper autó lesz, hanem ténylegesen a világ leggyorsabb elektromos járműve.

Nem spórolt a horvát vállalat a teljesítményen. Az új Rimac 1900 lóerősre sikeredett, melyhez 2300 Nm-es instant nyomaték járul. Helyből az autó 1,85 másodperc alatt éri el a 100 km/órás sebességet. Összehasonlításképpen a Koenigsegg Regera-nak 2,9 másodperc kell ugyanehhez.

Rimac Concept Two

Rimac Concept Two

Hatótávja a WLTP alapján 600+ km, és a töltési idő is alig fél óra gyorstöltővel, 0-80%-ra. A Rimac megemlített egy 4-es szintű önvezető funkciót az autóban, tehát ha minden igaz, a C Two már képes lesz önmagától sávot váltani és szinte tökéletesen az úton maradni.

Kétszer akkora teljesítményhez persze kétszer akkora árcédula is jár. A Rimac második szuper autója 2,1 millió dollár, azaz 630 millió forint körüli áron került volna a piacra, ha nem kelt volna már el az összes. A hivatalos közlemény alapján a vállalat 150 darabot gyárt a járműből, melyből mind a 150-et előrendelték. Hozzá kell tenni, hogy a vásárlók a kocsi ára mellett csaknem 615 ezer dollárt költöttek extrákra.

A Rimac Concept Two még az idén kigurul a forgalomba tesztelés gyanánt és igen sok mindent kell bizonyítania. A 2021-ben megjelenő jármű igen nagy fába vágta a fejszéjét: Fel kell vennie a versenyt a Tesla Roadster-rel. Mi már várjuk, mikor is kerül össze a két autó egy versenypályán.

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com

Egy másik nagy versenyző az elektromos sportautók körében:

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.