Skip to main content

A Kia America januárban 51.000 járművet értékesített az Egyesült Államokban, ami alig 1,7%-os csökkenést jelent az előző év azonos időszakához képest. A valódi növekedést viszont ismét a cég elektromos járművei hozták el. 

Az alacsonyabb összmennyiség ellenére a teljesen elektromos autók értékesítése jelentősen felpörgött az országban. A Kia eddigi felmérései szerint az elektromos járművek eladásai 57%-kal nőttek az előző év azonos időszakához képest az idei év első hónapja során.

Továbbra is a két legsikeresebb elektromos modell a cég kínálatában az EV6 és az EV9. Utóbbi alig 2 hónapja van a piacon, viszont így is több értékesítést produkált mint az eddigi járművek egy hónap alatt a KIA kínálatában. 

Még korai megmondani, hogy mekkora is lesz a kereslet  EV9-re, de a szakértők jobb eredményre számítanak, mint az EV6-nál 2023-ban.

"<yoastmark

Kia BEV eladások 2023-ban: 

  • EV6: 18.879 darab (8%-os csökkenés éves szinten)
  • EV9: 1118 darab
  • Kia Niro EV: 12.157 darab (48%-os növekedés éves szinten)
  • Összesen: 32.154 darab (12%-os növekedés éves szinten) 

Ezen felül még több tisztán elektromos Kia e-Niro autó érkezik az idei év során, melyekről nemsokára részletesebben is beszámol a vállalat.

2023-ban a Kia 32.000 teljes elektromos autót értékesített az Egyesült Államokban, ami 12%-os növekedés éves szinten. Ez ráadásul rekord eredmény volt a Kia számára, és úgy tűnik, 2024 még jobb lesz.

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com

Így profitálj az elektromos autók terjedéséből,
Osztrák állami garanciával!
Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

 

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.