Skip to main content

Tegnap került be az amerikai tőzsdére a Nio, Kína egyik legfrissebb e-mobility cége. 6,41 USD lett a kezdőértéke, ami nagyjából megfelel annak, amit a társaság megcélzott. A kibocsátásnak köszönhetően 1 milliárd USD összeget realizált a vállalat.

Nio ES8 elektromos auto e-mobility SUV

Nio ES8

Nioról azt érdemes tudni, hogy autógyártással foglalkoznak 2014 óta. Akkor még NextCar volt a nevük, tavaly változtatták meg Nio-ra. 2017 végén mutatták be az ES8 modellt, ami egy hétüléses elektromos SUV (Sport Utility Vehicle – általában utcai terepjáróra használják ezt a kifejezetést). Egyelőre a cég 481 darab ilyen autót adott át, további 17 ezer pedig lefoglalózott státuszban van.

A cég pénzügyi szempontból még nem eredményes, hiszen 190 millió dollárnyi bankhitele van, a cash flow is negatív. A tavalyi évben közel 760 millió dollárnyi volt a vállalat vesztesége, az idei évben a részvénykibocsátásig pedig több, mint 70-szer akkora a veszteség, mint a bevétel.

A következő évben is tervben van új modell kibocsátása. Az már egy prémium kategóriás ötüléses jármű lesz, ES6 névvel ellátva.

Képek forrása:

www.pexels.com

drivemag.com

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.