Skip to main content

A Mercedes-Benz mindent megtesz annak érdekében, hogy a jövőben a közúti Mercedes elektromos autói a lehető leghatékonyabbak legyenek. Az új Vision EQXX egy teszt során csaknem 1000 kilométert tett meg egyetlen töltéssel, ezzel az egyik legnagyobb hatótávú elektromos autó lett a Lucid Air mellett. 

A Mercedes mérnökei nemrég átvezették a Vision EQXX longtail-t az arab sivatagon. Az elektromos autó a szaúd-arábiai Rijádból egyészen Dubajig utazott. Hatékonysága 13 kilométer/kilowattóra volt, ami lenyűgöző eredménynek számít a plug-in járművek világában. 

Egy 2022-es teszt során, mely a németországi Sindelfingenből a franciaországi Cassisba tartott, az EQXX ugyanúgy képes volt tartani a 900 kilométer feletti hatótávot, 11 kilométer/kWh-ás fogyasztással. 

Az EPA szerint egy 2023-as Tesla Model 3 Long Range AWD hatékonysága körülbelül 6,5 kilométer/kWh. 

Mercedes EQXX

Az EQXX rendkívül aerodinamikus, és olyan anyagokból készül, amelyeket általában nem látni a megfizethető tömeggyártású autókban, például a súlytakarékos szénszál erősítésű műanyagból.

Nem világos viszont, hogy ebből a hatékonyságból mennyit fogunk valaha is látni a való világban, mivel a jármű ára rendkívül magasnak ígérkezik első látásra és a piac jelenleg az olcsóbb elektromos autók felé terelődik. 

A Mercedes-Benz viszont elmondta, hogy az EQXX egy gyártásközeli koncepció, amely a következő generációs MMA platformon alapuló modellcsaládot mutatja be. Tehát a jövőbeli elektromos Mercedesek  valószínűleg ezt a technológiát fogják használni.

Nem valószínű, hogy a következő Mercedes 1000 kilométeres hatótávval érkezik majd, viszont mindenképp számíthatunk arra, hogy a német márka egyre kiemelkedőbb teljesítményű elektromos járműveket fog piacra dobni a jövőben. 

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com
www.group.mercedes-benz.com

Így profitálj az elektromos autók terjedéséből,
Osztrák állami garanciával!
Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

 

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.