Skip to main content

A zöld mobilitás egyik alappillére a töltési rendszerek fejlesztése. Ehhez nem csak az infrastruktúra tartozik, hanem maga az innovatív töltési metódusok integrálása is. A V2G rendszer napjaink egyik, ha nem leginnovatívabb töltési rendszere, mellyel már a Porsche is elkezdett kísérletezni.  

A Porsche természetesen a Taycan Model-t választotta, mint a kísérletek alanya. A terv szerint az 5 alapmodell – mindenféle akkumulátor módosítás nélkül – képes lesz energiát visszatölteni töltés közben a Porsche Home Energy Managers (HEMs) segítségével. 

A Porsche szerint mindössze néhány szoftveres módosításra volt szükség, hogy a Taycan vissza tudja tölteni az áramot a hálózatba. A márkák és persze rengeteg szakértő is egyet ért abban, hogy a V2G rendszernek kiemelkedő helye van a modern infrastruktúrában.

Porsche Home Energy Manager

Porsche Home Energy Manager

A technológia révén járművünkkel képesek vagyunk egy gazdaságosabb körforgást kialakítani az energiapiacon. Nem beszélve a környezetszennyezés mérsékeléséről. 

Az első márka, amely meglátta a lehetőséget ebben a rendszerben, a Hyundai volt, ahol már az Ioniq 5 rendelkezik V2G rendszerrel.  A Ford, a Nissan és a GM is bejelentette, hogy a jövőben követi a Porsche példáját. 

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com

 

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.