Skip to main content

A Renault a jövőben több gyárait is fel fog újítani, hogy azok hatékonyabban legyenek képesek elektromos autóalkatrészeket gyártani. A rohamosan növekvő igény a járművekre viszont megkövetelte a cégtől egy teljesen új partner bevonását, méghozzá akkumulátorgyártás terén.

A Verkor egy francia startup, mely új típusú lítium-ion akkumulátor gyártásával foglalkozik. A cég a hónapban jelentette be, hogy új és meglévő befektetők révén 100 millió eurós összeget gyűjtöttek össze finanszírozásból, amely jelentős mérföldkő a nagy teljesítményű akkumulátorcellák kifejlesztésében Franciaországban.

Verkor akkumulátorgyár terv

Verkor akkumulátorgyár terv

A társaság az eddigi elmondások szerint először Grenoble-ban szeretné megépíteni a Verkor Innovációs Központot (VIC). 2022-ben a gyár már működőképes lesz, és rendelkezni fog olyan részlegekkel, mint K+F központ, tesztelési létesítmények, valamint képzést is képes lesz nyújtani mérnökök és technikusok új generációjának számára.

A vállalat 2024-re évente 16 GWh, 2030-ra pedig „50+” GWh céllal telepíti fel az akkumulátorgyárat. Ez meglehetősen ambiciózus, tekintve, hogy a Verkor csak egy éve indult el. A vállalat a közelmúltban lépett kapcsolatba a Renault csoporttal, amely nagy teljesítményű akkumulátorokat kíván vásárolni legújabb járműveihez. A Renault-csoport és a Verkor együtt fogja fejleszteni az akkumulátorokat a tervek alapján.

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com
www.pexels.com

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.