Quantcast
A Rolls-Royce hidrogénhajtású járművet fejleszt? - Elektromos Autózás
Skip to main content

A hidrogénhajtás lehetősége több márka számára is hatalmas potenciálnak bizonyult, ám a legtöbbem még mindig az elektromos hajtást látják a legjobb alternatívának. A Rolls-Royce több EV-t is fejleszt, viszont a legfrissebb hírek szerint a hidrogénhajtás is felkerült a jövőbeli tervek közé.

A Rolls-Royce fontolgatja a hidrogén üzemanyagcellás technológiára való áttérést legújabb modelljénél, mivel a cég szerint ezzel lehet a legjobban csökkenteni a káros anyag kibocsátást. A vállalat szerint a technológia már kellően kiforrott, és a jövőben lesz kereslet az ilyen járművekre.

A nyilatkozat a Rolls Royce Spectre elektromos jármű debütálása után született, amelyet egy 120 kilowattórás akkumulátor hajt és 482 kilométer hatótávolsággal rendelkezik. Ez lesz a cég első sorozatgyártású elektromos modellje.

A Rolls-Royce viszont elismerte, hogy az EV-k sokkal jobb megoldásnak tűnnek továbbra is. Bár a hidrogéncella nagyobb hatótávot, és gyorsabb töltést biztosít, a töltő infrastruktúra még igen kiforratlan.

Egyelőre a Rolls Royce még nem hozott nyilvánosságra a konkrét terveket, de ha úgy ítélik, akkor nemsokára megkaphatjuk az első hidrogénhajtású luxusautót.

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com

Így profitálj az elektromos autók terjedéséből,
Osztrák állami garanciával!
Vegye fel velünk a kapcsolatot →

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.