Skip to main content

A Tesla úgy döntött, hogy felhagy olcsó tömegpiaci elektromos járművének tervezésével, és az erőforrásait átteszi egy önvezető robotaxi megépítésére, amelyet CyberCab-nak hívnak. 

Musk elgondolkodtató döntése nem csak a közelgő robotaxit sürgette a vállalat prioritási listájának élére, hanem elvetette a szakértők által várt 25.000 dolláros Model szériát is. A cég már 2020 óta dolgozik az olcsóbb járművön, mely sokak szerint az eddigi legjobb autó lehetne a Tesla kínálatában. 

Tavaly februárban Musk bemutatta az NV93 kódnevű, vezető nélküli robotaxi koncepciót, mely állítólag letaglózta a befektetőket.

A cég már 2016 óta ígéri első teljesen önvezető járművét, még akkor is, ha a terméket nem hagyták jóvá a szabályozó hatóságok.

Musk a múlt hónapban megpróbálta felkelteni Kínában a CyberCab tesztelésének ötletét, és elmondta a világnak, hogy augusztus 8-án be is mutatják az első ilyen járművet. 

Több korábbi alkalmazott viszont azt mondta, hogy a robotaxi „messze van a kibocsátásig”, ami azt jelenti, hogy a Tesla kétségtelenül vissza fogja tolni.

Ez a lépés próbára teheti a befektetők türelmét, mivel a Tesla részvényei már csak ebben az évben 32%-ot zuhantak.

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com

Így profitálj az elektromos autók terjedéséből,
Osztrák állami garanciával!
Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

 

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.