Skip to main content

A Tesla új németországi gyára felpörgeti a termelést, viszont a márka már azon gondolkodik, hol építsen újabb gyártótelepet. A lehetséges helyszínek között eddig Dél-Korea tűnt fel a legtöbbször a Tesla sajtótájékoztatóiban.

A legfrissebb sajtóértesülések szerint az egyik következő gigagyár Ázsiában épülhet fel, és Dél-Korea nagy eséllyel vonzza a befektetést. A Tesla vezérigazgatója, Elon Musk a dél-koreai elnökkel, Yoon Suk Yeollal folytatott virtuális találkozóján kijelentette, hogy az országot az elektromos járművek befektetésének legjobb jelöltjének tartja.

A döntés azonban még nem született meg, és minden befektetéshez át kell tekinteni más országok feltételeit és egyéb lehetőségeket.

Tesla Model 3

Tesla Model 3

Egy új autógyár több milliárd dolláros befektetést és több ezer új munkahelyet jelent.

A kínai Tesla Giga Shanghai jelenleg a világ legnagyobb elektromosautó-gyára, amelynek teljesítménye meghaladhatja az évi 1 millió legyártott EV-t. Nyitott kérdés, hogy ez a kapacitás jelenleg elegendő-e Ázsiának, vagy szükség lenne egy újabb üzemre a terjeszkedés támogatására.

A cég már szorosan együttműködik a Dél-Korea területén található LG Energy Solution vállalattal, amely lítium-ion cellákat szállít a Teslának.

Szakértők szerint csak 2023-ban a Tesla több, mint 10 milliárd dollár értékben tervez alkatrészeket vásárolni, ezzel még sokáig megtartva dominanciáját az EV piacon.

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com

Így profitálj az elektromos autók terjedéséből,
Osztrák állami garanciával!
Vegye fel velünk a kapcsolatot →

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.