Skip to main content

A Tesla mindent megtesz, hogy növelni tudja elektromos járműveinek értékesítését. A cég új töltőket vezetett be, és árcsökkentéseket hajtott végre. A megnövekedett kereslet miatt viszont a Tesla bejelentette, hogy bővítenie kell berlini gigagyárát.

A hírek szerint a Tesla jelentős változtatásokat szeretne végrehajtani a németországi Berlin-Brandenburg Gigagyárban. A cég a gyárat a kontinens legnagyobb autógyárává szeretné átalakítani, amely évente 1 millió elektromos jármű és 100 gigawattóra akkumulátor gyártására lesz képes.

Az amerikai elektromosautó-gyártó több építési projekt jóváhagyását kérte a német helyi hatóságoktól, beleértve egy új akkumulátorcella-tesztlaboratóriumot és a víz-újrahasznosítás kiterjesztését, amelyek a helyi kormányhoz benyújtott dokumentumok szerint a jövő év első felében kezdődnek meg.

Tesla Giga Berlin koncepció

Tesla Giga Berlin koncepció

A változtatások között szerepel a gyár meglévő részeinek, például a présműhely és a festőműhely bővítése vagy módosítása is. Emellett egy új anyagtároló is épül majd.

Jelenleg a Berlin-Brandenburg Gigafactory szereli össze a márka legolcsóbb és legsikeresebb elektromos crossoverét, a Model Y-t, melyből heti szinten 5000 darabot gyártanak.

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com

Így profitálj az elektromos autók terjedéséből,
Osztrák állami garanciával!
Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.