A Volkswagen teljes vállszélességgel az e-autózás mellett

By 2019-03-14 február 5th, 2020 Aktualitás
Nem is olyan régen, egészen pontosan 2015-ben (is) a Volkswagen-től volt hangos a sajtó. Bár abban biztosak vagyunk, hogy nem vágytak e fajta dicsőségre. Ki ne emlékezne a dízelbotrány néven elhíresült „akciójukra”? Lehet dolgozik bennük is a bűntudat, hiszen most egészen más tervekkel kívánnak a köztudatba bekerülni. A magunk részéről drukkolunk nekik.
Kicsit a botrányról

Igazság szerint egy szimpla „üzleti fogásról” van szó, amely azonban elítélendő. Több néven lett ismert, mint a VW emissziós botrány, vagy Diesel-Gate. Történt ugyanis, hogy a Volkswagen AG szabálytalan kerülőberendezést használt, hogy ezzel kicselezze az USA károsanyag kibocsátási normáját. Nagyjából ennyit elég is tudni róla, de a részleteket ide kattintva tudod elolvasni. Szóval innen indulunk, de mi van most?

A jó hírek és tervek

Normális emberi vonás, hogyha valamit elrontunk, akkor azt kettőzött erővel próbáljuk meg jóvá tenni. Szerintünk részben ez is hajtja most a Volkswagen Ag-t.

Nemrég tartották meg ugyanis a Volkswagen-nél a 2018-asa beszámolókat, amely ahogy lenni szokott, nem csak a tavalyi eredményekről szólt. Ilyenkor a rövid-; közép- és hosszú távú tervek is terítékre kerülnek. És az, amit hallottunk, nagyon bíztató.

A leghangzatosabb kijelentés, hogy 10 év alatt 22 millió elektromos autót kívánnak értékesíteni, vagyis évente több, mint 2 millió példányt. Ez azért nagy szó, mert korábban 15 millió volt a terv, vagyis egy 50 százalékos tervezett növekedésről beszélünk.

A választható modellek számát pedig 50-ről 70-re emelnék, tehát a kínálat is bővülne/ bővülni fog.

2023-ig 30 milliárd eurót fektetnek az elektromos hajtáslánc-technológia fejlesztésekre. Ebben az évben pedig a kínált autómodellek 40%-át elektromos autók fogják adni.

Igazság szerint azt is mondhatjuk, hogy az egyik végletből kerül át a Volkswagen a másikba. És valóban mekkora a különbség? Mi a magunk részéről sok szerencsét kívánunk nekik ehhez a valóban kihívást jelentő projekthez. Sőt, segítjük is őket azzal, hogy ha bármi érdekes dolog történik a házuk táján, mi azt megírjuk, és hirdetjük itt az elektromos-autozas.hu-n.

Kép forrása: exame.abril.com.br
elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.