Skip to main content

Németország egyik legsikeresebb autógyártója teljes mértékben megváltozott a dízelbotrány óta. A Volkswagen az e-mobilitás mellett döntött, és ezt nem győzi erősíteni minden egyes tettével. Most ismét megerősítette, hogy bizony a legnagyobb EV gyártó lesz a jövőben.

Oliver Blume, a Volkswagen és a Porsche vezérigazgatója bejelentette, hogy meg fogja tartani a gyártó jelenlegi zöldebb útját, és lehetőség szerint növelni is fogja annak ütemét. A VW új főnöke megjegyezte, hogy az autógyártónak meg kell találnia a megfelelő ritmust az elektromos járművekre való átálláshoz, hogy mindez a lehető legfenntarthatóbb legyen, és ne veszítsen túl sok pénzt a folyamat során.

A cél, hogy a következő 18 hónapban a Volkswagen megelőzze a Tesla-t az elektromos autók értékesítésében. 2022-ben várhatóan 800.000 darab EV-t fog értékesíteni a cég, ami 2023-ra akár 1,3 millióra is növekedhet. A szakértők éves szinten legalább 50%-os növekedést várnak a Volskwagen-től.

Oliver Blume

A Tesla idén 1,5 millió elektromos autó eladására számít, és ha 2023-ig is hasonló növekedési ütemet tart fenn, akkor jövőre simán sikerül elérni a 2 millió feletti eredményt. 

A Volkswagen legnagyobb előnye, hogy diverzifikált jármű katalógussal rendelkezik. A sport járművektől, egészen a családi autókig minden megtalálható a cégnél, már EV verzióban is. Ez talán a cég javára billenti a piaci előnyt, de persze nem szabad lebecsülni Musk-ot, láttunk már tőle csodákat.

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com
www.autoevolution.com

Így profitálj az elektromos autók terjedéséből,
Osztrák állami garanciával!
Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.