Skip to main content

A Volkswagen nem titkolja, hogy a jövőben az elektromos autózás piacának élére kíván törni. Az ID széria a márka eddigi legkeresettebb elektromos járművei közé tartozik, és az ID.4 úgy tűnik kiemelkedik a kínálatból. 

A Volkswagen jármű értékesítése 2022 negyedik negyedévében több, mint 18 százalékkal, közel 69.000-re csökkentek az USA területén. A tavalyi évben a cég 301.069 autót adott el, ami csaknem 20 százalékkal kevesebb, mint 2021-ben.

A negatív eredmények ellenére a német cégnek sikerült javítania elektromosautó-üzletágán, mint ahogy sok más márkának is. Ehhez jelentősen hozzájárult, hogy augusztusban a Volkswagen megkezdte a Volkswagen ID.4  gyártását a Tennessee állambeli Chattanooga-ban.

Volkswagen ID 4

Volkswagen ID. 4

A járművek sikeréhez elsősorban a 7.500 dolláros szövetségi adójóváírás járult hozzá. A negyedik negyedévben az ID 4-ből csaknem 9500 darab kelt el az USA területén, ami új negyedéves rekord és lenyűgöző, 111 százalékos éves növekedés.

2022-ben 20.000-nél is több Volkswagen ID.4-et adtak el az Egyesült Államokban, ami 22,5 százalékkal több, mint 2021-ben, és a márka teljes mennyiségének 6,8 százaléka. Szakértők úgy vélik, hogy ez csak a kezdet a márka számára, aki egyre nagyobb szeletet kaparint meg az EV piacból.

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com
www.volkswagen.com

Így profitálj az elektromos autók terjedéséből,
Osztrák állami garanciával!
Vegye fel velünk a kapcsolatot →

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.