Skip to main content

A német márka a napokban közzétette hivatalos negyedéves jelentését, mely nagyjából megegyezett a szakértők által várt eredményekkel. A Volkswagen szép lassan visszatér a járványhelyzet előtti szintre, kivéve elektromos járművei, melyek ismét újabb rekorddal zárták a negyedévet.

A Volkswagen-csoport 2023 első negyedévében 2 millió járműeladásról számolt be világszerte, ami 7,5 százalékos növekedés éves szinten. Bár látni, hogy a piaci helyzetek elkezdtek javulni, a vállalat előtt még hosszú út áll, hogy elérje a járványhelyzet előtti szintet az értékesítésben, mely a 2019-es negyedévben nagyjából 2,5 millió eladásból állt.

Ami viszont igazán kiemelkedő, hogy az első negyedévben a Volkswagen teljesen elektromos járműveiből 141.000 darab kelt el, ami 42,1 százalékos növekedés az előző év azonos időszakához képest. Ez a teljes forgalom 6,9 százaléka, szemben az egy évvel ezelőtti 5,2 százalékkal. Elmondható így, hogy közel 15 új járműből majdnem egy teljesen elektromos volt.

Volkswagen ID 5

Volkswagen ID 5

2022-ben a Volkswagen-csoport mintegy 572.000 teljesen elektromos járművet adott el világszerte, ami a teljes mennyiség 6,9 százaléka volt. Idén a legtöbb szakértő szerint van esély arra, hogy a márka elérje az 1 millió darabot, bár sok múlik azon, hogy a német gyártó képes lesz-e felgyorsítani a gyártást.

A Volkswagen márka továbbra is a csoport összes EV eladásainak mintegy feléért felelt. Őt követi a szegmensben az Audi, majd a Skoda.

A középtávú cél a jövőt tekintve a 20 százalék körüli részesedés elérése 2025-re, 2030-ra pedig a teljes mennyiség nagyjából fele elektromosnak kell, hogy legyen. Szakértők szerint az ID széria sikerei csak most kezdődnek igazán.

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com

Így profitálj az elektromos autók terjedéséből,
Osztrák állami garanciával!
Vegye fel velünk a kapcsolatot →

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.