Skip to main content

A Volvo Cars egész évben 128.000 autót értékesítettek Amerikában, ami 26%-os növekedés az előző év azonos időszakához képest. Az igazi rekord viszont ismét a plug-in hibridek értékesítések növekedése. 

A Volvo az elmúlt hónapokban csökkenést tapasztalt a teljesen elektromos autók értékesítése terén, bár ez a szakértők szerint csak átmeneti probléma.

A növekedés lassú ütemét az okozta, hogy az egy évvel korábbihoz képest jelentősen, 39%-kal csökkent a teljesen elektromos autók gyártási üteme. Ennek fő oka az új, 2024-es modellévre való átállás, mivel a cég rengeteg új elektromos járművet tervez bevezetni az elkövetkezendő évek során. Az eredmények várhatóan idén javulni fognak a szakértők szerint.

Eközben a Volvo plug-in hibrid autók értékesítése tovább nőtt decemberben, és elérte a 2500 darabot, ami 23%-os növekedés éves szinten.

Volvo XC40

Volvo XC40

2023 negyedik negyedévében a Volvo 9.000 konnektorról tölthető hibrid autót adott el az Egyesült Államokban, ami csaknem 10%-os növekedés az előző év azonos időszakához képest és az összértékesítés több, mint negyede. 

2023-ban a Volvo több mint 35.000 plug-in elektromos autót adott el az Egyesült Államokban, ami a teljes mennyiség csaknem 28%-a és új éves rekord. Ennek a mennyiségnek a nagy részét viszont továbbra is a plug-in hibrid járművek tették ki. 

2024-ben elsőként két vadonatúj modell erősíti majd a cég e-autó kínálatát: a Volvo EX90 és a Volvo EX30, amelyek csatlakoznak a Volvo XC40 Recharge és a Volvo C40 Recharge modellekhez. 

A szakértők szerint ezek lesznek a Volvo eddigi legsikeresebb tisztán elektromos járművei a piacon. 

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com

Így profitálj az elektromos autók terjedéséből,
Osztrák állami garanciával!
Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

 

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.