Skip to main content

A Geely-Volvo egyesülés a jelek szerint meghozta a várt eredményt, mivel a márka elektromos járműveire rohamosan megnőtt a kereslet. A Volvo, mely már rengeteg kiváló plug-in autóval rendelkezik, rekord eredménnyel zárta az áprilisi hónapot.

A Volvo 52.000 globális autóeladásról számolt be áprilisban, ami 10 százalékkal több, mint egy évvel ezelőtt. 2023 első négy hónapjában a vállalat 215.000 autót adott el, ami szintén 10%-os növekedés 2022-hez képest.

Ami viszont kiemelkedő, az a plug-in elektromos autók eladásainak növekedése. A múlt hónapban a Volvo 20.000-nél is több környezetbarát autót értékesített, ami 14 százalékkal több, mint egy évvel ezelőtt, és a teljes mennyiség közel 40 százaléka.

Volvo XC-40

Volvo XC-40

Ennél viszont fontosabb, hogy a teljesen elektromos autók értékesítése csaknem megduplázódott, és a teljes mennyiség 17 százalékát adta ki.

Idén eddig a Volvo plug-in autóeladások meghaladták a 88 ezret, ami 30 százalékos növekedés éves szinten, és a teljes mennyiség 41 százaléka.

2022-ben a cég nagyjából 205.000 elektromos autót adott el. Idén a szakértők szerint a Volvo elektromos járművei meghaladják a 250 ezret, de akár a 300 ezret is elérhetik, ha ilyen mértékben nő az értékesítések üteme.

Az új Polestar szériára egyre nagyobb a kereslet, így az utóbbi cél sok szakértő szerint igen reálisnak tűnik.

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com

Így profitálj az elektromos autók terjedéséből,
Osztrák állami garanciával!
Vegye fel velünk a kapcsolatot →

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.