Mikor a Lotus bejelentette, hogy mostantól csak elektromos járművek gyártásába kezd, valószínűleg mindenki az első ikonikus Lotus Elise zöldebb változatának bejelentését várta. Ehelyett a vállalat úgy döntött, kiküszöböli azt a problémát, mellyel sok más társa küzd az e-mobility piacán. A Lotus ugyanis akkumulátor cellák fejlesztésébe kezd, melyhez egy saját Lotus tesztelő kamion megépítése is párosul.

A vállalat új projektje a Battcon névre fog hallgatni (Battery Containerised Test Facility), magyarul: akkumulátor tesztelő konténer tesztközpont. A Lotus álláspontja, hogy ezzel a technológiával könnyebben és hatékonyabban tudják tesztelni elektromos járműveik akkumulátorait, illetve egy esetleges meghibásodás esetén nem kell a gyárakba visszaszállítani a hibás elemeket.

“Ez az újítás lehetővé teszi a Lotus Engineering számára, hogy ellenőrzött körülmények között végezzen különféle elemcellák, modulok és csomagok jellemzését, teljesítményértékeléseket, valamint alkatrész- és élettartam-teszteket. Korai tanulmányok elvégzése és kiforrott tervek validálása az új járművekbe történő bevezetésre szintén elérhető lesz. ” – nyilatkozta a vállalat szóvivője.

A Lotus Battcon akkumulátor tesztelő konténer

Lotus Battcon akkumulátor tesztelő konténer

A jelenlegi tervek alapján a jövő évben bevetésre kerül a Lotus főhadiszállásán, Angliában, illetve a vállalat technológiai központjában. Az új Lotus Evija akkumulátorait már ebben a “létesítményben” fogják tesztelni.

Egyetlen kérdés maradt csak, hogy vajon a Lotus minden gyártónak biztosítani fogja a hozzáférést ezekhez a gépekhez, vagy kizárólagosan a cég fog élni ezzel az innovációval?

Képek és konformációk forrása:
www.insideevs.com

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.