Skip to main content

Szerencsére nem tudunk leállni azzal a sorozattal, amiben azt mutatjuk be, hogy milyen szinten fejlődik a magyar elektromos töltőállomások helyzete. Sokaknak még mindig az a nagy félelme, hogy mi van, ha lemerül az autójuk. Erre azért egyre kisebb az esély, köszönhető ez főleg az egyre nagyobb számú töltőállomásnak. Jöjjenek a részletek!
E.On és ALDI együttműködés

Már korábban beszámoltunk róla, hogy ez a két cég Magyarországon valami nagy dologra készül. Mind a két fent említett cég, vagyis az ALDI és az E.On elkötelezett híve a környezetvédelemnek. És mint ilyen vállalatok ésszerű, hogy keresik, hogyan tudnak együttműködni. Elektromos autózás szempontjából egyszerű a helyzet, vagyis minden ALDI bevásárlási pontnál létesíteni kell legalább egy töltőállomást.

Ehhez pár érdekes információ: Jelenleg 75 településen működik ALDI üzlet. A tervek szerint pedig összesen 360 új töltőállomás jön létre. És ez a folyamat már el is kezdődött.

Lássuk a részleteket!

2018-ban 1.284 új elektromos autót helyeztek forgalomba hazánkban. Ez egy egyre növekvő szám (Csehországban és Lengyelországban összesen lett ennyi új elektromos autó), így tényleg szükség van arra, hogy a töltőállomásokkal elérjük az országos lefedettséget.

Jelenleg 6 darab új töltőállomást létesítettek Nyíregyházán, 3 ALDI-nál. Ezek közül 5 darab AC és egy DC típusút.

És, hogy mi következik?

A következő hónapokban nem kevesebb, mint 120 ALDI-nál fognak felszerelni újabb töltőpontokat. Számos város készülhet fel arra, hogy újabb lehetőségük lesz az autójukat tölteni. A teljesség igénye nélkül Szolnok, Pécs, Veszprém, Sopron, Debrecen, Székesfehérvár, Győr azok a városok, ahol egy vásárlással egybekötve tudjuk majd az autónkat tölteni.

És ez itt a kulcs. Hiszen vannak, akik azt mondják, sok idő esik ki, amíg egy elektromos autót feltöltenek. Igazság szerint, hogyha beugrunk vásárolni, és meginni egy kávét, azt számolhatjuk egy jó fél óra időtöltésnek. Ez idő alatt pedig az autónk szépen tud töltődni, és mi sem várakozásnak éljük meg ezt az időt. Mit gondolsz? Te hova tennél elektromos töltőállomást? Hol lenne rá a legnagyobb szükséged?

Kép forrása: www.wsfa.com
elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.