Skip to main content

Az e-mobilityvel kapcsolatban szinte mindenkinek az elektromos autók jutnak eszébe, elsősorban a Tesla, vagy gyakrabban előforduló változat a Nissan Leaf, esetleg a BMW i3. Viszont nemcsak autókat, hanem motorkerékpárokat is gyártanak villanymotorral.

A hátránya és az előnye is hasonló, mint az elektromos autóknak, és nyilván itt is várható, hogy egyre népszerűbb lesz a felhasználók körében.

Többek között a BMW itt is megmutatja magát. C Evolution robogója nem egy klasszikus robogó árral került a piacra, Magyarországon nem is található meg a szalonokban. 4,5 millió forintba kerül, viszont hatótávja folyamatosan fejlődik, újabb fejlesztésű típusai már a 160 km-t is elérik.

KTM elektromos motorkerékpár e-mobility

KTM elektromos motorkerékpár

A narancssárga enduro-iról és crossmotorjairól ismert KTM is piacra dobott már villanymotoros modelleket. Az E-SM és az E-XC közül mindkettő 125 cm3-es, áruk is hasonló, és valószínűleg ez okozza ennek is a sikertelenségét: 3,5 millió forint egy KTM elektromos motorkerékpár.

Zero elektromos motorkerékpár e-mobility

Zero elektromos motorkerékpár

Nagyobb népszerűségnek örvend a Zero, mely abban különbözik az előző kettőtől, hogy csak elektromos motorokra specializálódott. Hat modell van terítéken, melyeknek árai 10 és 14 ezer font kööztt találhatóak (3,65 millió Ft – 5,11 millió Ft). Teljesítményében hasonlít a hasonló kategóriájú benzines motorkerékpárhoz, az ára valamennyivel drágább, de arányában itt már nem olyan nagy a különbség.

Képek forrása: onroad.hu

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.