Skip to main content

Az e-mobilitás számára elengedhetetlen a megfelelő akkumulátorcella ellátás és ezt a legtöbben nem tudják saját gyárakkal megoldani. Az LG a mai napig kiemelkedő vállalat a szektorban, és ezt a legfrissebb jelentések alapján szeretné tovább erősíteni a jövőben.

A sikeres tavalyi év után az LG Energy Solution arra számít, hogy 2022-ben 16,1 milliárd dollár bevételt ér el, ami 8%-kal több, mint 2021-ben és ezzel tovább növelheti jelenlétét az akkumulátorok piacán. 

A dél-koreai gyártó 5,3 milliárd dollárt fektet be tőkekiadásokba, ami éves szinten 58%-os növekedés, főként új gyártólétesítményekhez kapcsolódóan.

LG akkumulátorcellák

LG akkumulátorcellák

A vállalat az új 4680-as típusú hengeres cellák kifejlesztésével (amelyet a Tesla is fejleszt) szeretné kiegészíteni jelenlegi akkumulátorcella-formátumait. 

Eközben az anyavállalat, az LG Chem, amely 81,8%-os részesedéssel rendelkezik az LGES-ben, bejelentette, hogy 2030-ig több mint 12-szeresére növeli akkumulátor üzletágát 1,7-ről 21 billió KRW-ra, mely csaknem 17,6 milliárd dollárnak felel meg.

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com
www.inceptivemind.com
www.bloomberg.com

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.