Skip to main content

Az e-mobilitás rohamos fejlődése miatt rengeteg cég kezdett bele lítiumion-akkumulátor gyártásba, mint például az SK innovation. Az akkumulátorpiac hatalmas nyereséget mutat, és ez a vállalat portfóliójában is immáron meglátszik. 

Az SK Innovation dél-koreai konglomerátum, amely főként petrolkémiai és kenőanyag-részlegére összpontosított, erős pénzügyi eredményekről számol be 2021 harmadik negyedévére vonatkozóan.

A cég lítium-ion elektromos autóakkumulátor üzletága a hivatalos bejegyzések alapján rohamosan terjeszkedik. Az SK On 2030-ra kitűzött 500 GWh/év feletti célja a szakértők szerint teljes mértékben reális vízió. 

Az SK Innovation Q3 (2021) összesített eredményei:

  • árbevétel: 12.300 milliárd KRW (10,47 milliárd USD) 46%-os növekedés az előző évhez képest
  • működési nyereség: 618 milliárd KRW (526 millió dollár)
  • adózás előtti bevétel: 704 milliárd KRW (599 millió dollár)

2021 harmadik negyedévében az SK Innovation éves szinten mintegy 68%-kal növelte az akkumulátorok értékesítését, ezzel új rekordot felállítva a piacon. Emellett a cég kis mértékben csökkentette az üzemi veszteségeket, miközben az üzemi haszon 12%-kal javult.

Az árrés továbbra is negatív, de ez elkerülhetetlen az akkumulátor üzletág tömeges terjeszkedésének első éveiben. Az újabb akkumulátorgyárak megjelenése viszont pozitív irányba fogja tolni a piacot, ahogy a globális klímaválság elleni küzdelem tovább folytatódik. 

Képek és információk forrása:
www.electrive.com
www.insideevs.com

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.