Itt az idő: Be fogják tiltani a benzin motorokat!

By 2019-03-01 február 5th, 2020 Érdekességek
Minden, ami egyszer elkezdődik, annak egyszer vége is lesz. Na, most hogy egy ilyen általános igazságot elpuffogtattunk, ígérjük több ilyen nem lesz. Olyan érdekes információra lettünk figyelmesek, amelyről nem bírunk nem írni egy cikket. Már rengeteg helyen tervezik, sőt konkrét időponthoz kötik, hogy mikortól nem lehet majd elektromos autón kívül másmilyen gyártmányt eladni. Jöjjenek a részletek!

Mi idézi ezt elő?

Nagyon boldogan jelenthetjük ki, hogy bár akadnak szkeptikus emberek az elektromos autózással kapcsolatban, de ők vannak kisebbségben. És ami ebben a szituációban talán még fontosabb, hogy a döntéshozó felelős beosztású emberek jelentős része is látja, hogy az elektromos autózás és technológia nem csupán egy üzleti fogás, hanem egy komplex, környezetet védő szolgáltatási csomag.

A jelen részben, de a jövő már teljes mértékben az elektromos autózásról fog szólni.

Hogy reagálnak különböző országok?

Ahogy már korábban is írtuk, Norvégia abszolút az egyik európai élharcos mind a környezetvédelemben, mind az elektromos autózásban. Náluk 2025-től biztosan betiltják a benzin, illetve dízelmotor meghajtású autókat. Azért is vagyunk biztosak ebben, hogy nekik sikerülni fog, mert már most 50% feletti az e-autók piaci részesedése, és még van 6 évük az említett határidőig.

A 2030-as évet is jó, ha megjegyezzük, hiszen a dánok, a hollandok, az indiaiak, izlandiak és a svédek is innentől számolnak majd fel a belső égésű automobilokkal.

2040 körül következik az Egyesült Királyság, Tajvan, Kalifornia és Franciaország. Ez utóbbinál azonban Párizs a jelek szerint jóval beelőzi az országot, hiszen 2024-től ki akarják tiltani a dízel autókat, és 2030-tól pedig a benzineseket is.

A HVG még tavaly megkérdezte Tarlós István főpolgármestert, hogy nálunk milyen ehhez hasonló tervek vannak. A válasz az volt, hogy már tervezik, hogy a dízeles autókat ne lehessen használni, de elmondása szerint ez 2026-nál előbb nem lesz kivitelezhető.

Összegezve tehát nem a levegőbe beszéltünk, amikor azt mondtuk, hogy az elektromos autózásé a jövő. Sőt, titkon reménykedünk benne, hogy nálunk is a mostaninál nagyobb ütemű lesz a fejlődés.

Képek forrása: www.pexels.com
elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.