Skip to main content

Az októbert nem is lehetne jobban kezdeni, mint egy új német autócsodával. A Párizsban nemrégiben megrendezett autós kiállításon debütálta az új teljesen elektromos járművét a Mercedes, az EQC 400-at. Korábban már írtunk EQC típusról, most már nem csak tervről, hanem konkrét dologról van szó.

A jármű első megjelenésre hasonló a Mercedes GLC terepjárójához. A legnagyobb különbség, hogy ezt az autót egy 80 kWh-ás, teljesen elektromos motor hajtja. A jelenlegi felmérések alapján, az autó városi körülmények közt körülbelül 200 mérföld (320 km) megtételére alkalmas, ami kicsit kiábrándító, ha azt nézzük, hogy a Tesla Model X több, mint 250 mérföld (400 km) hatótávval rendelkezik.

Mercedes EQC 400 elektromos auto

Mercedes EQC 400

Mercedes GLC

Mercedes GLC

A német fejlesztő csapat még dolgozik az akkumulátor kapacitásának növelésén, hogy az Amerikai Egyesült Államok piacára kerülve az autó meg tudjon tenni legalább 280 mérföldet (448 km) egy töltéssel. A 2 év múlva megjelenő jármű valószínűleg 2 típussal fog rendelkezni, melyekről csak annyit tudunk, hogy csak az akkumulátor méreteiben lesznek különbségek.

Képek forrása:

www.greencarreports.com

www.mercedes-benz.ca

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.