Skip to main content

A Dethleffs elektromos autót mutatott be 2017-ben. Idén viszont már akkumulátorral és elektromos hajtással felszerelt lakókocsit prezentált.

E-Coco nevet kapott a jármű, hiszen Coco lakókocsija adta az ihletett a cégnek. Mivel villanymotorokat és nagy kapacitású lítium-ion akkumulátort kap az újdonság, így kisméretű elektromos autók is képesek vontatni. Ennek köszönhetően a beépített hajtással plusz teljesítményt kap a vontató jármű, és a szerelvény hatótávolsága is megnő.

E-Coco konnektorról is tölthető, emellett pedig lassításkor is termelődik energia. Mivel nagy kapacitású akkumulátorról van szó, így akár egy hétig is lakható lesz a lakókocsi anélkül, hogy konnektorra csatlakoztatnák.

E-Coco zöld lakókocsi elektromos autozas e-mobility

E-Coco, a zöld lakókocsi

Fontos az is, hogy a villanymotorok alkalmazáson keresztül és vezérelhetőek, például kempingezés során annak segítségével lehet a lakókocsit elhelyezni.

Dethleffs e-Coco-ja passzív időszakban is nagyon hasznos, hiszen amikor otthon van, a napelemek által termelt áramot képes tárolni, és azt le tudja adni a háznak. A tesztutazások jövőre indulnak, egészen pontosan Alpok-átkelést tervez a cég.

Képek forrása:

newatlas.com

www.pexels.com

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.