Skip to main content

2018. augusztus elejétől megszűnt az elektromos autók ingyenes töltésének lehetősége a MOL kutakon. Az olajtársaság a továbbiakban csak üzleti alapon kívánja üzemeltetni töltőhálózatát, ezért díjhoz köti azok használatát.

A Mol kutakon töltési idő szerint szabják ki a pénzösszeget. A lassabb AC töltés ára 1990 forintba, míg a gyorsabb DC töltés ára 2990 forintba kerül. Fontos odafigyelnünk, hogy ha már megkezdtük az autónk töltését, azt már azon nyomban egy töltésnek számolja a rendszer, így kötelezően ki kell fizetnünk az összeget időtartamtól függetlenül.

Jelenleg négy budapesti töltőállomáson (Istenhegyi u., Kerepesi u., Könyves Kálmán körút, Hunyadi u.) találhatók elektromos villámtöltők. Ezek mindössze fél óra alatt képesek feltölteni egy elektromos autó akkumulátorait menetkészre.

A Mol tervei szerint az idei évben még 10 elektromos töltőt telepítenek a belvárosba, és még 15-öt adnak át vidéken. Emellett 2020-ig egy regionális töltőhálózat kialakításán is tevékenykedik a vállalat, mely 252 gyors és ultragyors elektromos töltőből fog állni a tervek szerint. Csak idén 11 gyorstöltő kerül beszerelésre az M0-ás autópálya mentén.

Kép forrása: www.pexels.com

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.