Skip to main content

Egyre többen döntenek az elektromos járművek mellett és ezalatt nem azt értjük, hogy többen inkább trolival járnak. Az elektromos autók jóval magasabb áron kaphatóak meg, mint a hagyományos dízel- vagy benzinmotoros változatok, ugyanakkor számos előnye miatt érdemes rajta elgondolkodni.

Nem a legfontosabb érv, de vannak akik kifejezetten hasznosak vélik azt, hogy ezek az autók nagyon halkak, így nem okoznak hatalmas zajt sem induláskor, sem forgalomban. Ugyanakkor ez hátrányt is jelent, hiszen a figyelmetlen gyalogosok nehezebben realizálják, mivel észrevételéhez eggyel kevesebb érzékszerv tud segíteni.

Az áram jóval olcsóbb, mint a gázolaj vagy a benzin, tehát a tankoláson nagyon sokat spórolnak a tulajdonosok. Ráadásul ingyenesen tudják tölteni a különböző töltőállomásokon, például Budapest egyre több pontján. Mondanunk sem kell, hogy ha még nagyobb teret nyer az elektromos autózás (több országban be akarják szüntetni a dízel- és benzinmotoros járműveket), akkor számítani lehet arra, hogy csak ideig-óráig ingyenes ez e lehetőség.

Magyarországon Szeged kivételével ingyenesen tudnak a zöld rendszámmal ellátott járművek parkolni, amivel nem csak pénzt, de sokszor időt is tudnak spórolni a vezetők.

A villanymotor velejárója a dinamika, egészen pontosan az, hogy megállás nélkül tudja a rendszer adni az energiát, ami lendületesebb vezetésélményt nyújt.

És ami sokak számára a legfontosabb, az az, hogy nincs helyi légszennyezés. A közvetlen környezet nem kerül szennyezés alá, ráadásul az, akinek ilyen autója van, elkerüli a benzinkutakat, ahol a mérgező gázokkal telített levegő veszi körül a tankolókat.

Képek forrása: www.pexels.com

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.